,

Boek review – Children Who Have Lived Before

In de 2de lesdag van de I&PK opleiding vertel ik dat ik altijd een naar gevoel in mijn buik krijg als ik een kerk in loop. Het maakt niet uit welke kerk, iedere keer weer krijg ik een zeer onheilspellend gevoel in mijn buik en wil ik gewoon weg vluchten en naar buiten. Eenmaal buiten gaat het weer, maar als ik te lang binnen in een kerk blijf, loopt de spanning hoog op. Ik heb geen negatieve ervaring meegemaakt met kerken waar ik me bewust van ben, en aangezien ik dit gevoel zo sterk voel in mijn buik (derde chakra) vraag ik de docente om uitleg. Zij geeft aan natuurlijk niet te weten waar dat gevoel vandaan komt, maar ze geeft wel aan dat dit best met een vorig leven te maken kan hebben. In dat vorige leven kan best iets negatiefs zijn gebeurd in een kerk, wat ik in het heden nog kan voelen.Via internet ga ik op zoek naar meer informatie over het bestaan van vorige levens en reïncarnatie. Ik stuit op een website dat een verhaal verteld over een kind dat zijn vorige leven nog weet en claimt gereïncarneerd te zijn. Met behulp van wetenschappers worden de beweringen van het kind onderzocht en bezoeken ze mensen die het kind in zijn vorige leven gekend heeft. Door middel van diverse technieken wordt vastgesteld dat het kind inderdaad de gereïncarneerde persoon moet zijn, die hij beweert te zijn.

Het verhaal boeit me en ik besluit het bijbehorende boek te kopen waar nog meer van dit soort verhalen in staan. Het gaat om de Engelstalige publicatie Children Who Have Lived Before – Reincarnation Today van Trutz Hardo.

Children who have lived before

Samenvatting
In het boek worden veel verschillende gevallen beschreven van kinderen over de hele wereld die hun vorige levens herinneren. Vooraanstaande wetenschappers op het gebied van reïncarnatie onderzoeken de gevallen. Op allerlei verschillende manieren kunnen de verhalen van de kinderen tot in detail bevestigd worden, ondersteund door overweldigend wetenschappelijk bewijs. Er zijn verschillende soorten reïncarnatie verhalen die aan bod komen. Zo zijn er enkele verhalen waarbij een kind in hetzelfde gezin herboren wordt. Kinderen die vertellen dat ze in hun huidige leven geboren zijn als de andere sekse. Er zijn verhalen waarin kinderen in ene een andere taal kunnen spreken dan hun moedertaal, maar ook geboortekenmerken worden verklaard door vorige levens net als geboorteafwijkingen.
De publicatie suggereert dat reïncarnatie een realiteit is voor iedereen waar ook ter wereld. Children Who Have Lived Before biedt inzichten in onze globale toekomst evenals belangrijke berichten van ons collectieve verleden. Het boek is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die geïnteresseerd is in reïncarnatie en zal zelfs de grootste scepticus ten aanzien van reïncarnatie doen twijfelen.

Al lezend grijpt het boek me steeds meer aan. Met name de korte passages met algemene informatie over het proces van diverse stadia van de ziel: sterven, uit het lichaam treden en alles wat daarna met de ziel gebeurt tot de reïncarnatie. Merendeel van die passages komen overeen met wat ik altijd al geloofde en voelde. Twaalf jaar geleden heb ik in mijn eigen woorden opgeschreven hoe ik dacht over reïncarnatie. Woord voor woord lees ik het terug dit boek.
Dan komt ook nog eens het verhaal aan bod van de kleine Chase van drie jaar die een fobie overgehouden heeft uit één van zijn vorige levens. Dit doet mij sterk aan mijn eigen onderbuikgevoel dat ik krijg als ik in een kerk ben. Het bezorgt me kippenvel.

Myst