,

Waarom I&PK opleiding (2)

Enkele dagen voor het tweede gesprek met mijn loopbaancoach Caroline (Van Driel Stoffer Loopbaanbegeleiding & Coaching), mailde ik haar.

“Hopelijk heb je lekker kunnen genieten van je vakantie. Aankomende donderdag hebben wij een afspraak ingepland staan om 11.00 uur, maar tot op de dag van vandaag heb ik nooit een tweede opdracht van je mogen ontvangen…… was dat de bedoeling? Just checking,….”

Van Caroline kreeg ik vervolgens terug dat het inderdaad haar bedoeling was om mij niet te veel denk/schrijfhuiswerk mee te geven. Dit mede gezien de ontwikkelingen van mijn sollicitatieprocedure waarin ik steeds verder kwam. Deze gebeurtenis zou mij al genoeg stof tot nadenken geven.

Enkele dagen later stond ik weer bij Caroline op de stoep en al pratende maken we in de keuken een cappuccino en Latte Macchiato. Ik vertel haar dat ik het oude Delftse pand schitterend opgeknapt vind. Ik vertel dat een goede vriendin van mij (Lisette) heel goed moderne meubels kan combineren met de oude vintage elementen. Ik geef aan dat ik die kwaliteit in haar zo bewonder. Als ik wat antiek neer wil zetten tussen mijn eigen moderne meubels, staat het voor geen meter. Lisette kan dat juist heel goed en een huis heel knus maken. Caroline geeft aan dat het mooi is als je vriendinnen hebt met allemaal verschillende kwaliteiten. Ik haak in dat ik mijn beste vrienden heb sinds mijn studietijd. We zijn samen een club van zes meiden met ieder een eigen karakter en eigen kwaliteiten. We zijn totaal verschillende mensen, maar desondanks nog steeds hele hechte vrienden. Het is Caroline die me doet beseffen hoe bijzonder dit is, om na al die jaren nog steeds zo’n goed contact te hebben met mensen uit je studietijd. Zeker omdat we zo hecht zijn. Ze vraagt vervolgens wat mijn kwaliteiten zijn in deze groep. Wat is mijn bijdrage aan deze vriendenclub? Na even nadenken antwoord ik dat ik degene ben waarbij mensen om raad komen vragen als ze de waarheid willen horen. Ik ben iemand die zegt waar het op staat. Open en direct. Ze vraagt of mensen mijn advies altijd opvolgen. Ik geef aan dat ik altijd open en eerlijk mijn mening en advies geef, maar dat mensen er niet altijd open voor staan op dat moment. Het overkomt me vaak genoeg dat ik iets zeg, maar pas jaren later daadwerkelijk wat gebeurt of uitkomt. Vaak heb ik dan het gevoel “I told yo uso,….”

Ik vertel vervolgens ook dat ik bij het vasthouden van een positieve zwangerschapstest al gelijk wist dat ik een zoon zou krijgen. Bij 16 weken wist ik zelfs wat zijn naam zou worden. Het bijzondere aan dit verhaal is dat mijn man tot de geboorte het geslacht van de baby niet wilde weten. Al die tijd heb ik het verborgen weten te houden. Bij het bedenken van de babynamen hebben we alle twee een lijst meisjes- en jongensnamen bedacht terwijl ik al wist dat het een jongen zou worden. Uit de 2 mooiste meisjesnamen en 2 mooiste jongensnamen, mocht mijn man een keus maken. Ondanks dat ik in mijn gedachten al een naam aan de baby in mijn buik gegeven had, vond ik de andere jongensnaam even mooi. Het is mijn man die uiteindelijk ook voor dezelfde naam koos, als de naam die ik al maanden in mijn hoofd had als ik met de baby communiceerde.

Caroline is even stil en vervolgens zegt ze:

“Volgens mij heb jij een hele sterke intuïtie en moet jij leren hoe je daarmee om moet gaan. Jij voelt heel veel dingen aan, zonder dat je dat beseft. Soms weet jij gewoon dingen en je bent heel erg spiritueel.”

Op dat moment begin ik heel hard te huilen waarbij ik in eerste instantie niet weet waar dat vandaan komt. De opmerking van Caroline voelt als een soort bevestiging.

Caroline gaat verder en geeft aan dat als ik opnieuw leer te luisteren naar mijn intuïtie het vanzelf wel duidelijk wordt wat mijn persoonlijke kracht is en wat mijn passie is. “Als je gebruik kunt maken van je persoonlijke kracht zal je je gelukkiger voelen in een baan, en vooral als je deze kunt inzetten voor iets wat te maken heeft met je passie.”

Na twee uur sta ik wat verward weer buiten.

Sterke intuïtie?!?
Leren luisteren naar je intuïtie brengt je verder. Dan wordt het vanzelf allemaal duidelijk?!? Lekker vaag.

De dagen daarna, ga ik op onderzoek…

Myst