,

Verwachtingen,…

Toen ik bedacht had mijn eigen ervaringen te delen via een blog, worstelde ik even met de ‘verwachtingen’ die daarbij komen kijken.

Verwachtingen zoals, wanneer en hoe vaak moet er een blog online komen? Welke sociale media moet ik allemaal onderhouden? Hoe zorg ik dat ik goed zichtbaar ben? Hoe zorg ik dat zoekmachines mijn blog goed kunnen vinden? Wat deel ik over mezelf? Wil ik wel alles delen op internet? Vertel ik over mijn gezin? Hoe ver ga ik daarin? Vertel ik alles over mijn verleden?

Om heel eerlijk te zijn, ben ik de blog gewoon begonnen zonder vooraf echt na te denken over al die vragen. Ik denk dat ik het ook gewoon anders ga aanpakken dan de mensen die van bloggen hun werk gemaakt hebben.

Al een aantal jaar volg ik enkele beautybloggers die leven van de inkomsten van hun eigen blog en daar heb ik enorm veel respect voor. Ik ben echter mijn eigen blog niet gestart om van de bloginkomsten te kunnen leven. Mijn doel is echt het delen van mijn eigen ervaringen omtrent mijn spirituele zoektocht naar mijn passie in het leven, en hoe ik van die passie mijn werk kan gaan maken. Aangezien ik niet weet waar ik terecht ga komen, kan ik niet uitsluiten dat ik nooit mijn geld met mijn blog zal verdienen. Maar vooralsnog is mijn blog bedoeld om mijn verhalen te delen met mensen die daar geïnteresseerd in zijn. Het delen van informatie en inspireren van andere mensen staat voorop.

Aangezien het delen en verspreiden van mijn eigen ervaringen centraal staat, ben ik ook van mening dat ik alleen iets online moet zetten als ik iets meegemaakt heb dat van belang is voor mijn persoonlijke reis. Dat zal betekenen dat ik de ene week meer artikelen online zal zetten dan de andere week. Vaste dagen waarop artikelen zullen verschijnen zijn er dus niet. Op deze manier denk ik dat ik mijn ervaringen zuiver en puur kan houden. Ik ben niet verplicht om content te verzinnen om te kunnen voldoen aan de verwachting dat iedere week op maandag een artikel online komt bijvoorbeeld.

Aangezien ikzelf ervoor kies om mijn reis te delen met anderen, betekend niet dat ik mijn man en zoon via mijn blog bloot moet stellen aan de wereld. Zij kiezen er niet voor, en zeker om mijn zoons privacy te waarborgen zal ik weinig informatie over hem delen. PUNT. Deel ik dan wel alles over mezelf? Nee niet alles (mijn pincode blijft privé), maar wel zo veel mogelijk informatie die van belang is voor de reis die ik aan het maken ben.

Dat ik dus niet van plan ben om mijn gezin bloot te stellen aan de wereld via internet, heeft er dus ook voor gezorgd dat ik keuzes heb gemaakt in het gebruik van sociale mediakanalen. Facebook, snapchat, pinterest etc. erg leuk, maar ik doe er niet aan.
Wat doe ik dan wel? Ik kies ervoor om alleen via Twitter en Instagram informatie omtrent mijn blog te delen. Via deze twee kanalen kan ik je kort en snel informeren over het verschijnen van nieuwe artikelen of ik deel inspiratievolle afbeeldingen. Je kunt me vinden op Twitter als @mrsvang1979 en via Instragram als ThePathofMyst.

The Path of Myst, is bovenal een persoonlijke blog. Ik deel echt mijn eigen persoonlijke ervaringen en/of mening. Als ik teruggrijp naar informatie uit de literatuur zal ik de bron erbij vermelden zodat je dit zelf kunt op zoeken. Mocht je vragen of suggesties hebben, tips willen geven of iets willen delen met mij? Dan kun je me mailen via het contactformulier op de website. Ik zal naar mijn beste vermogen je mail zo snel mogelijk beantwoorden. Laat me ook maar weten of het wenselijk is om onder de blogs te kunnen reageren, wellicht pas ik dat aan in de toekomst.

Dan rest mij niks meer, dan je heel veel leesplezier wensen.

Myst