Maaike oftewel Myst

Op 2 april 1979 ben ik, Maaike, geboren in Delft. Mijn sterrenbeeld is overduidelijk Ram, mijn ascendant Leeuw en ik hou van series kijken en dropjes.

Na mijn HAVO, en vervolgens VWO, wist ik niet wat ik wilde studeren dus heb ik een jaar rondgefladderd en wat gewerkt. Na dat jaar ben ik begonnen met mijn opleiding Diermanagement aan het (destijds) Van Hall Instituut in Leeuwarden. Binnen 3,5 jaar ben ik afgestudeerd in twee verschillende richtingen van mijn HBO-opleiding. Daarna ben ik een Master in Management gaan doen aan de University of Greenwich in Londen (U.K.). Vervolgens ben ik, via een grote logistieke organisatie in de boekenbranche, terecht gekomen bij een kleine uitgever in Rotterdam. Daar ben ik 9,5 jaar werkzaam geweest in de functie Office Manager en werd het tijd voor geheel wat anders……

The Path of Myst

Bijgeloof en oorsprong

Tijdens mijn middelbare school vond ik het mystieke altijd al interessant en ik kwam per toeval een boek tegen over bijgeloof. In het boek werd verklaard waar bepaald bijgeloof vandaan kwam en hoe het zich ontwikkelde. Er was vaak een connectie met zaken die je terugvindt in verschillende natuurreligies. Om daar meer van te weten te komen kocht ik mijn eerste boek over de geschiedenis van de bekendste natuurreligie; hekserij.

Deze interesse in de neoheidense natuurreligie groeide uit in een hobby; het verzamelen van boeken die over hekserij gaan. In het begin kocht ik vooral boeken over de geschiedenis van de hekserij en de heksenvervolging, maar al snel ging mijn interesse uit naar magie en devinatie. Twee zaken die beiden met energie verband houden, maar daar kom ik later nog op terug.

Spirituele interesse en het abrupte einde

Tijdens mijn studententijd in Leeuwarden verdiepte ik me in tarotkaarten. Op de een of andere manier vond ik het leuk om de tarotkaarten te leggen voor vrienden. Wat ik hen vertelde aan de hand van de kaarten hielp ze op weg of gaf hen inzicht in hun eigen handelen. Langzaamaan begon ik me ook steeds meer te verdiepen in de natuurreligie hekserij en kwam online een spiritueel begeleider tegen die mij zou helpen om mijn eigen geloof in de natuur vorm te geven door het stellen van vragen en het geven van opdrachten. Dit voelde voor mij goed, ik wilde niet een vast geloof volgen. Nee, ik wilde zelf nadenken over bepaalde zaken en daar zelf een beeld, mening of gevoel bij creëren.

In de hekserij worden acht jaarfeesten gevierd. Deze jaarfeesten zijn onder te verdelen in vier van oorsprong grote landbouwfeesten/oogstfeesten en vier kleinere jaarfeesten die aan de jaargetijden zijn gebonden. Deze feestdagen worden vaak weer gegeven in een jaarwiel dat symbool staat voor de cyclus die de natuur vormt. Ze symboliseren de natuur die veranderd door de seizoenen (een zichtbaar feit). Door het vieren van deze feestdagen voelde ik verbinding met de processen in de natuur, maar ook de cyclus in mijn eigen leven. Vlak voor de jaarfeesten gaf mijn spiritueel begeleider mij de opdracht informatie te verzamelen over het betreffende jaarfeest, daarover na te denken en hoe dat past in mijn eigen leven. Ik vond de opdrachten superleuk om te doen en pakte ze gretig aan en maakte bijna complete opstellen over de jaarfeesten.
Met name over reïncarnatie had ik een hele duidelijke mening, dat was voor mij gewoon een feit. Zonder daar verder over gelezen te hebben wist ik aan mijn begeleider ragfijn uit te leggen hoe dat concept er voor mij uitziet. Het meest belangrijkste concept waar ik van overtuigd ben (mede door mijn natuurkundige achtergrond, maar ook spiritueel gezien) is het feit dat alles bestaat uit energie. ALLES OP AARDE BESTAAT UIT ENERGIE (een onzichtbaar feit).

Ook moest ik gaan mediteren van mijn begeleidster, het zou mij helpen met de stress en werkdruk van mijn studie, maar ik zou ook daardoor spiritueel meer groeien. Tijdens één van mijn meditaties kwam ik mijn gids tegen en dit was voor mij de eerste keer dat ik echt het gevoel had met iets bijzonders bezig te zijn. Ik was in staat contact te maken met niet stoffelijke wezens en daarmee te communiceren. Twijfelen over het bestaan van gidsen of andere niet stoffelijke wezens heb ik nooit gedaan.

Toen ik ondertussen net mijn eerste succes op mijn werk vierde, overleed mijn vader zeer plotseling. Dit is een belangrijk keerpunt in mijn spirituele leven geweest. Een week na zijn begrafenis heb ik mijn spiritueel begeleider, en daarmee ook mijn spirituele pad, vaarwelgezegd en heb ik me volledig gestort op mijn werk. Ik wilde geen confrontatie met mijn vader als niet stoffelijk wezen, dat vond ik te pijnlijk en eng.

Onverwachte uitkomst loopbaanadvies

Elf jaar later zit ik vast in mijn baan bij de kleine uitgever in Rotterdam en besluit een loopbaancoach in te schakelen. Samen met de loopbaancoach wil ik gaan uitzoeken waar mijn passie ligt en wat voor een baan het beste bij me past. Tijdens het tweede gesprek dat ik heb mijn met loopbaancoach zegt ze;

Volgens mij heb jij een hele sterke intuïtie en moet jij leren hoe je daarmee om moet gaan. Jij voelt heel veel dingen aan, zonder dat je dat beseft. Soms weet jij gewoon dingen en je bent heel erg spiritueel.

Op dat moment begin ik heel hard te huilen waarbij ik in eerste instantie niet weet waar dat vandaan komt. Maar uiteindelijk is het de bevestiging die ik nodig had. Mijn coach zegt dat ik moet gaan leren luisteren naar mijn intuïtie, dan zal de rest vanzelf volgen. Dan worden mijn persoonlijke kracht en passie vanzelf duidelijk voor me en zal ik een baan vinden die echt bij me past.

Ik begin aan een Intuïtie & Persoonlijke Kracht Opleiding in Rotterdam. Daarin leer je je intuïtie versterken en je eigen energie beter kennen en gebruiken. Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik weer volop aan het lezen ben over spiritualiteit, maar ook dat ik er weer volledig mee bezig ben.

Wat is levensenergie?
Wat is het doel van mijn ziel op deze aarde?
Hoe zit het met mijn eigen energie en hoe kan ik die verbeteren?

Vragen waar ik tijdens deze opleiding antwoord op krijg en de vele praktische oefeningen versterken de korte theoretische stukken. Door middel van meditaties, visualisaties en verbeeldingskracht versterk ik mijn intuïtie en leer ik er stukje bij beetje meer op te vertrouwen. Ik heb besloten een healingsopleiding te gaan doen om beter te leren werken met energie. Hetgeen dat al jaren geleden mijn aandacht trok.

Waarom deze blog?

Na 12 jaar pak ik mijn spirituele pad weer op, precies daar waar ik het achter heb gelaten en daar gaat deze blog over. The Path of Myst staat voor het levenspad dat ik verder ga vormgeven. Myst is de naam die lang geleden de mijne werd als bijnaam. Myst, Mystiek, Mysterious,…. Het past volledig bij me, maar ook bij mijn pad dat nu nog door mist omgeven is. Door het delen van mijn eigen ervaring hoop ik andere mensen te kunnen inspireren of intrigeren.

Alle stukken zijn door mijzelf geschreven en geven mijn mening en/of ervaring weer.

Veel leesplezier!
Be blessed,

Myst