,

Waarom I&PK opleiding (3)

Een sterke intuïtie hebben, wat betekent dat?

Intuïtie is het vermogen om helder waar te nemen. Zonder kennis en/of ervaring dingen weten.

Oké, denk ik. Ik neem dingen helder waar. Hoe versterk je dit dan? Ik open op mijn computer de website van google en zoek naar: intuïtie leren versterken. Ik val bijna van mijn stoel af van de hoeveelheid opleidingsinstituten die een opleiding aanbieden waarbij je je intuïtie leert versterken.

Een nieuwe wereld gaat er voor me open, en ik ben er al snel uit dat ik een opleiding wil volgen. Waar en bij wie dat wist ik nog niet. Ondertussen ga ik op zoek naar oude beroepen/profielen tests die ik ooit gemaakt heb. Keer op keer kom ik het tegen:

“Als Maaike geen kennis of ervaring van een bepaald onderwerp heeft, zal zij altijd vertrouwen op haar intuïtie.”

Ik besluit mijn spirituele boekenkast open te slaan en te kijken naar de dingen die ik daar bewaard heb, zoals twee aurafoto’s die ik meer dan 12 jaar geleden op een paranormaalbeurs heb laten maken. Bij de uitleg van deze foto’s staat het:

“Sterke intuïtie, zelfs het vermogen tot paranormale begaafdheid.”

Vervolgens kom ik ook een uitgewerkte uitleg tegen van een tarotkaartenreading die ik ruim 15 jaar gelden heb gekregen.

“Intuïtie is mijn beste vriend, ik kan er voor weg lopen, maar het blijft terugkomen tot ik er mee leer werken. Ik kan er niet aan ontkomen. Als ik er mee kan leren werken zal ik me compleet voelen.”

Al deze informatie duizelt in mijn hoofd, dit alles was ik vergeten. Ik vertel vriendinnen dat ik bij een loopbaancoach niet verwacht dat ze tegen mij zegt dat ik moet leren werken met mijn intuïtie. Ik verwachtte eerder het advies dat ik een ander beroep, of een andere werkgever moest gaan zoeken. Het advies dat ik weer met mijn intuïtie moest gaan leren werken en dus in mijn ogen mijn spiritualiteit weer moest oppakken raakte me toch diep.

Waarom raakte dat mij?
Twaalf jaar geleden is mijn vader heel plotseling overleden. Van de één op de andere dag was hij er niet meer. Voor zijn dood was ik bezig met mijn eigen spiritualiteit te ontdekken. Ik had online een spiritueel begeleider die me hielp door het geven van opdrachten waardoor ik nadacht over mijn eigen spiritualiteit. Daarnaast bespraken we ook verschillende zaken zoals tarottechnieken etc. Mijn begeleidster raadde mij ook aan te gaan mediteren om tot rust te komen en zo ben ik in één van mijn meditaties mijn gids tegen gekomen. Het bestaan van gidsen heb ik nooit in twijfel getrokken. Ik weet gewoon dat er niet-aardse wezens zijn waarmee je contact kunt maken. Ook leerde ik werken met energie, en een paar maanden voor de dood van mijn vader kreeg ik een nare ervaring met energie tijdens een spirituele chatsessie. Ik werd letterlijk bevangen door iemands energie. Het voelde voor mij alsof iemand mijn polsen beethad terwijl ik gewoon in mijn eentje thuis achter mijn pc zat. Ik voelde dit zodanig sterk dat ik daar behoorlijk van geschrokken was. Gelukkig heeft mijn begeleider me kunnen helpen op dat moment, maar dat ik iemand anders zijn energie zo sterk kon ervaren was nieuw voor me. Toen mijn vader overleed, heb ik een week later afscheid genomen van mijn spiritueel begeleidster. Ik wilde niet geconfronteerd worden met mijn vader als niet stoffelijk wezen en stopte met mijn spirituele pad. Dat een loopbaancoach 12 jaar later aan geeft dat ik toch weer mijn spiritualiteit moest oppakken, voelde als een bevestiging dat ik 12 jaar geleden dus toch goed bezig was en spiritualiteit gewoon bij mij past.

Ondertussen krijg ik de baan aangeboden voor de officemanagersfunctie met enorme doorgroeimogelijkheden. De baan, het bedrijf, de mogelijkheden. Het is op mijn lijf geschreven, maar er voelt iets niet goed. Ik besluit alleen op basis van mijn gevoel het niet te doen.

Opeens klikt er iets in mijn hoofd. Ik MOET een intuïtieve opleiding doen, ik moet inderdaad gaan kijken of ik met mijn intuïtie kan werken. Onder begeleiding leer ik onder juiste omstandigheden te werken met energie en mezelf te beschermen. Waar gaat dat naar toe leiden? Geen idee… maar als ik het nu niet doe, komt het over drie jaar weer naar boven….

Dat gevoel was zo sterk, dat ik uiteindelijk koos voor de opleiding Intuïtie en Persoonlijke Kracht van Intuïtieve Opleidingen Rotterdam die in september 2016 van start ging.

Myst