,

Waarom I&PK opleiding (1)

Waarom ben ik gestart met de opleiding Intuïtie en Persoonlijke Kracht (I&PK)?

Om deze vraag te beantwoorden, moet ik eerst even terug naar het moment waarop ik besloot om een loopbaancoach in te schakelen.

De laatste jaren, dat ik voor de kleine uitgeverij in Rotterdam werkte, merkte ik dat ik niet optimaal gebruik kon maken van mijn kwaliteiten. Ik was werkzaam als officemanager en voornamelijk bezig met ondersteunende werkzaamheden. In de ruim 9 jaar dat ik daar werkte, heb ik mezelf als een stabiel middelpunt in de organisatie kunnen neerzetten voor mijn collega’s. Alle ingewikkelde problemen of andere lastige klussen die voltooid moesten worden, kwamen altijd op mijn bord terecht. Men wist dat ik het wel zou regelen. Ik werkte stagiairs in en was een vertrouwenspersoon voor mensen. Ik wist van de hoed en de rand, maar ondanks dat ik de rol als officemanager met succes uitvoerde bleef er inwendig iets knagen. In de altijd positieve functioneringsgesprekken die ik had, was ikzelf degene die aangaf dat ik het nog steeds het gevoel had geen goede ondersteuner te zijn. Ik was voor mijn gevoel beter in het zelfstandig voltooien van een project. (Dat is ook de reden geweest waarom collega’s de ingewikkeldere dingen graag aan mij overlieten; ik bijtte me in zo’n mini-projectje vast en bracht het tot een goed einde).

Na negen jaar had de kleine uitgeverij geen geheimen meer voor me. Ik kende alle ins en outs, er was geen uitdaging meer voor mij te vinden. Dat is het moment geweest dat ik een loopbaancoach inschakelde. Samen met de loopbaancoach wilde ik kijken naar mijn sterke en zwakke punten en waar mijn passie verstopt zit, zodat ik kon bepalen of ik die kon aanwakkeren binnen de uitgeverij of dat ik op zoek moest gaan naar een andere uitdaging. Via internet kwam ik op de website van Caroline terecht. Caroline is eigenaresse van Van Driel Stoffer Loopbaanbegeleiding & Coaching. Een half jaar eerder had ik haar al eerder aangeschreven om de mogelijkheden te bespreken, maar destijds waren er persoonlijke omstandigheden die ervoor zorgden dat ik het contact moest stopzetten. Al twijfelend of Caroline me nog zou herkennen mailde ik haar opnieuw met al mijn vragen. Het contact was gelukkig weer zo warm en hartelijk. Al snel hadden we een kennismakingsgesprek waarin we de zaken bespraken waar ik tegenaan liep.
We kwamen uit op een kort traject waarin we in drie gesprekken met elkaar het één en ander helder zouden proberen te krijgen.

Het eerste gesprek volgde drie weken na het kennismakingsgesprek. Mijn huiswerk was het bedenken van 10 droomberoepen (ongeacht of ik ze waar kan maken) en het maken van een tijdslijn met de 20 mooiste momenten in mijn leven. Ik vond het twee lastige opdrachten. Ik had het gemakkelijker gevonden als de opdracht was geweest om drie specifieke momenten die mijn leven gevormd hadden te bepalen. Maar de opdrachten waren juist om me te laten nadenken over de dingen die ik leuk vind om te doen.

Na het bespreken van mijn droomberoepen en de 20 mooiste momenten uit mijn leven wist Caroline een paar bijzondere conclusies te trekken. Ik ben iemand die dingen (graag) onderzoekt. Dat werd duidelijk uit een aantal droomberoepen (FBI-Agent, Arts) maar ook uit mijn werkwijze. Voordat ik Caroline aanschreef, ben ik op internet gaan zoeken naar referenties en ervaringen betreffende het werk van Caroline. Dat schijnt niet iedereen te doen en vond zij kenmerkend voor mij. Toen ik daar even over nadacht was ik het daar zeker mee eens. Ik voel me soms ook een detective, al speurend naar informatie. Dan kan over informatie zijn over personen met wie ik te maken heb, of informatie over een onderwerp dat mij op dat moment boeit. Ik hou van informatie vergaren en dingen uitzoeken. Ik beschouw dit echter als normaal en niet bijzonder en dan is het fijn dat een loopbaancoach aangeeft dat dit wel echt persoonseigen is.
Caroline vertelde mij ook dat veel momenten in mijn leven met spiritualiteit te maken hadden. Zoals het verzamelen van heksenboeken en het schrijven van informatieve stukken voor een spirituele website.
Ik heb inderdaad altijd wel een interesse gehad voor het spirituele, was mijn conclusie.
Tot slot kwam het maken van verre reizen ook naar boven. Ik vind het inderdaad heerlijk om naar een ver land te gaan waar ik de taal niet spreek of schrijf om daar de cultuur te ontdekken.

Ook bespraken Caroline en ik de sollicitatieprocedure waar ik op dat moment in zat. Het ging wederom om een officemanagers functie, maar dit keer met enorme groeimogelijkheden. Ondanks de positieve gesprekken bleef er iets knagen en ik wilde met Caroline bespreken hoe je het beste erachter kan komen of het bedrijf waar je solliciteert goed bij je past. Het antwoord was simpel, gewoon jezelf zijn in de gesprekken en geen sociaal wenselijke antwoorden geven. Dan zou het snel genoeg duidelijk worden.

Caroline en ik prikten een datum voor het tweede gesprek en zij zou mij mijn huiswerk nog mailen….

Myst