, , , ,

Lesdag 4 I&PK

Op vrijdag 18 november had ik de laatste lesdag van de Intuïtie en Persoonlijke Kracht opleiding. Deze dag zou in het teken staan van het innerlijke kind. Als kind ben je als vanzelf verbonden met je intuïtie. Door de wijsheid, talenten en helderheid van je innerlijke kind opnieuw te ontmoeten en oude pijn te helen, wordt de relatie en het vertrouwen in je intuïtie hersteld. Echter voorafgaand aan deze lesdag zou ik met de docenten mijn droom bespreken, wat betekende het?

Ik vertelde de docent nog een keer dat ik de tintelingen vanuit mijn droom levensecht voelde in mijn eigen lijf en ik daarna een shift in energie ervaarde. De docent gaf aan dat dit er erg op leek dat ik hulp had gekregen van gene zijde. Dat er een entiteit en/of energie mij verder op weg hielp, maar het belangrijkste was dat het echt geen kwaad kon. De docent vroeg of hij even een reading mocht geven om te kijken of er nog meer bij mij speelde.
Al gauw kwam naar boven dat ik in mijn vorige levens ook geworsteld heb met mijn intuïtie. In het ene leven maakte ik er gebruik van, maar was het onzichtbaar voor mijn omgeving. In het andere leven maakte ik er gebruik van en was ik zichtbaar in mijn omgeving, maar werd het niet altijd geaccepteerd. Het is kennelijk een duidelijk thema, wat aan mij kleeft. Ik vond het reuze interessant wat er verteld werd, maar al snel kwamen mijn medecursisten binnen en moesten we de reading staken. Het onderzoeken van mijn vorige levens is wel echt de moeite waard dacht ik.

Na de bekende grondingsoefening gingen we aan de slag met het innerlijke kind. In een meditatie gingen we terug naar een moment waarin we in onze jeugd gekwetst waren. In deze kwetsbaarheid zit namelijk ons talent verscholen. Belangrijk om te weten is dat ik absoluut geen onplezierige jeugd heb gehad, maar ieder mens wordt gekwetst in zijn jeugd en ontwikkeld een overlevingsstrategie die je zo eigen is, dat je niet meer beter weet in het huidige moment. Door terug te gaan in je herinnering, het innerlijke kind te troosten en te kijken naar de reden waarom je zo gekwetst was, kun je naar boven halen wat het verborgen talent is van je innerlijke kind.

In mijn meditatie kwam een moment naar boven waarbij ik een discussie krijg met mijn vader waarbij ik me niet begrepen en gezien voelde. In groep 8 van de basisschool werd bij mij aan de hand van de Cito-toets ontdekt dat ik een taalachterstand had en dan met name in het begrijpend lezen. Mijn vader wilde me helpen door iedere avond mij een stuk tekst uit de krant te laten lezen, waarover ik dan in mijn eigen woorden moest vertellen om zo mijn woordenschat, maar ook mijn begrijpend lezen te verbeteren. Iedere keer als ik tijd gekregen had om het stuk te lezen en moest gaan vertellen wat ik gelezen had, sloeg ik dicht. Ik wist het niet. Mijn vader werd dan geïrriteerd en vroeg of ik dat stuk gelezen had, waarop ik bevestigend antwoordde. “Dan begrijp je toch wat er staat?” waarop ik ontkennend moest antwoorden. Ik lees de letters en woorden, maar kon er niet over vertellen. Mijn vader gaf dan me opnieuw de tijd om het stuk tekst te lezen. Ook al las ik het een tweede of derde keer soms kon ik het echt niet in mijn eigen worden navertellen wat ik gelezen had. Dan wist ik gewoon echt niet meer wat ik gelezen had en werd mijn vader boos.
Dit hele incident zorgde ervoor dat ik me niet gezien voelde. Mijn vader kon mij niet zien, kon mijn manier van denken niet inzien, waardoor ik me enorm gekwetst voelde. Tegenwoordig weet ik dat ik destijds van de tekst geen beeld kon vormen in mijn hoofd, waardoor ik er niet in mijn eigen woorden over kon vertellen. Ik moet in mijn hoofd een film of plaatjes zien om een stuk tekst te kunnen begrijpen.

Maar als in dit moment mijn talent verborgen ligt, wat is dat dan? Ik kwam er zelf niet uit. De voorbeelden bij mijn medecursisten waren veel helderder in mijn ogen en allemaal wisten ze weer het talent van hun innerlijke kind. Ik vroeg het de docente.

Helder zien!

Ik voelde me duidelijk niet gezien en gehoord. Iedere keer probeerde ik mijn vader uit te leggen dat ik de tekst niet begreep, ik las het wel, maar kon het niet na vertellen. Ik begreep destijds niet, dat ik letterlijk een beeld in mijn hoofd moet krijgen om te weten wat er staat zodat ik het kan na vertellen. Ik voelde het echt als ”Zie je dan niet waarom het me niet lukt, zie je niet dat ik er geen beeld kan vormen van de tekst, zie je mij niet?” En het talent wat daarin verscholen ligt is helderziendheid. Ik val stil en de docente geeft aan dat ik dit moet laten bezinken.

De middag sloten we af door elkaar een korte healing te geven. Zo konden we kennis maken met healingsenergie, waar ook de vervolgopleiding van de I&PK opleiding op is gericht. Nog voordat de les was afgelopen, had ik mijn hoofd al helder dat ik hoe dan ook de vervolgopleiding ging doen. Het werken met energie en mijn intuïtie beviel me en leverde me mooie ervaringen op. Dit wilde ik voortzetten. Bovendien was ik ervan overtuigd dat ik het vertrouwen in mijn intuïtie hierdoor alleen maar zou vergroten. Een pasklaar antwoord op mijn vraag wat ik het allerliefste zou willen doen in mijn carrière heb ik niet gekregen na de I&PK opleiding, maar dat is een proces weet ik nu.

Een paar dagen na de laatste lesdag van de I&PK opleiding kom ik erachter dat er zoiets bestaat als reïncarnatie regressietherapie en stuit op een therapeut bij mij in de buurt die me enorm aanspreekt. Ik voelde heel sterk dat dit wellicht het hulpmiddel kon zijn voor mij om mijn innerlijke blokkades, en blokkades vanuit mijn vorige levens te ontrafelen. Dit wil ik doen! Naast de healing-opleiding wil ik aan de slag met mijn vorige levens en de blokkades die ik nog steeds ervaar. Er kwam op dat moment bij mij echt een soort oer gevoel naar boven. Als ik nu niet mezelf de ruimte geef om dit verder te onderzoeken zit ik straks weer vast in een volgende baan, omdat het niet iets is wat bij me past. Ik wil gaan onderzoeken wat mijn passie is. Waar word ik gelukkig van?

Toen ben ik met mijn man om tafel gaan zitten. Ga ik weer zo snel mogelijk voor een baan als officemanager? Of geef ik mezelf de ruimte om op zoek te gaan naar iets anders? Kunnen we even rondkomen met een stuk minder salaris, al krijg ik wel een uitkering? Hoe ga ik de healing-Opleiding bekostigen?
Na wat rekenwerk, kwamen we eruit.
Alleen maar solliciteren op officemanagementfuncties omdat ik daar de meeste werkervaring in heb, lijkt logisch maar ga ik achterwege laten. Ik ga me de eerste drie maanden na mijn ontslag vooral concentreren op het volgen van mijn hart en het opdoen van inspiratie. Door daarnaast met veel mensen te praten over mijn ontwikkelingen, activiteiten en het voeren van netwerkgesprekken, zou ik wellicht een idee kunnen krijgen van de richting waarin ik werkzaam zou willen zijn. Misschien ontstaan er zo kansen voor me om een baan te vinden die beter bij me past. Daarnaast ga ik starten met de regressietherapie en de healing-opleiding en kijken wat dat me brengt. Van ons spaargeld krijg ik een budget om dit te doen zonder dat het ten koste gaat van onze vaste lasten.

Enkele weken later nam ik tijdens het jaarlijkse kerstdiner afscheid van al mijn collega’s.

Myst