Regressietherapie – wat voor mij?

In een online zoektocht naar informatie over vorige levens kom ik de website tegen van een reïncarnatie regressietherapeut (ik noem haar Wendy) bij mij in de buurt. Ik vind behoorlijk wat informatie op de website waardoor ik van mening ben dat Wendy de juiste persoon voor mij is om me te helpen met de blokkades die ik voel.

Op de website staat de volgende informatie:
“Bij regressie en –reïncarnatietherapie wordt ervanuit gegaan dat de oorsprong van veel klachten en problemen in onverwerkte eerdere pijnlijke ervaringen ligt. Deze ervaringen kunnen plaats hebben gevonden tijdens je jeugd tijdens de periode voor je geboorte (de prenatale periode), maar ook in een of meerdere levens.” Ook staat op de website vermeld dat regressietherapie bij uitstel geschikt is voor mensen die graag de bron van innerlijke obstakels die ze ervaren willen aanpakken en begrijpen om meer in hun kracht te kunnen staan. Na de I&PK opleiding weet ik dat er een blokkade zit tussen mijn hart en mijn hoofd. Ik kan gewoon niet horen wat mijn hart wil zeggen als het gaat om de vraag wat ik het allerliefste zou willen doen.
Door de reading van mijn docent, mijn onverklaarbare onderbuikgevoel als ik in kerken ben en de blokkade die ik ervaar als iemand mij de vraag stelt wat ik het allerliefste zou willen doen, denk ik dat de problematiek weleens dieper kan liggen dan het huidige leven en meer lagen bevat dan ik in mijn eentje kan ontrafelen. Ik besluit Wendy een mail te sturen met de vraag of ze mij kan helpen. Door omstandigheden krijgen we elkaar niet aan de telefoon voor een kennismakingsgesprek maar eind december stuur ik haar per mail de volgende informatie toe:

Beste Wendy,

Zo lang ik me het kan herinneren worstel ik met de vraag wat ik het liefste zou willen doen (om mijn geld te verdienen). Dit begon echt duidelijk te worden tijdens mijn HAVO-opleiding. Destijds was er sprake van keuzevakken en ik koos toen de vakken die mij het beste lagen: natuurkunde, biologie, wiskunde en economie. Na mijn HAVO wist ik nog steeds niet wat ik wilde studeren dus ben ik VWO gaan doen. Na mijn VWO wist ik het nog steeds niet en heb ik dus een jaar rondgefladderd (thuis gezeten) en wat gewerkt. Tegelijkertijd heb ik verschillende studies bekeken door naar open dagen te gaan om te bepalen wat ik nou wilde studeren. Uiteindelijk ben ik de opleiding Diermanagement gestart omdat die me wel leuk leek en met name mijn vader enthousiast was van de open dag daar in Leeuwarden.
Tijdens mijn studie Diermanagement ben ik in twee verschillende afstudeerrichtingen afgestudeerd (kon geen keuze maken) en omdat ik na mijn HBO nog niet wist wat ik wilde gaan doen qua werk, ben ik een WO opleiding gaan doen. Dat was een Master in Management in de UK. Na deze studie ben ik als uitzendkracht voor twee weken terechtgekomen bij Centraal Boekhuis omdat ik goed Engels kon. Pas na 2 jaar ging ik weg en ben ik bij een uitgeverij terechtgekomen, omdat dit toevallig op mijn pad kwam en goed te combineren was met het werk van mijn man. 

Na 9 jaar gewerkt te hebben bij deze uitgeverij raakte ik begin 2016 overspannen in deze baan omdat het werkelijk geen uitdaging meer bood en de werkomgeving ook eigenlijk compleet niet paste bij mij.  Dit werd pijnlijk duidelijk doordat mijn collega (mijn steun en toeverlaat op mijn werk) wegging en ik geen uitlaatklep meer had. Behalve zij was ook ik aan het solliciteren maar dat wilde niet lukken. Sterker nog, mijn collega en ik solliciteerden op dezelfde functies, met dezelfde werkervaring. Zij werd uitgenodigd op gesprekken en ik niet……

Ik ben vervolgens afgelopen zomer naar een loopbaancoach gestapt om eens te kijken waar die mismatch hem steeds in zit en waar mijn passie ligt…… Wat voor een beroepen/werkzaamheden passen nou het beste bij mij?

In het tweede gesprek zegt mijn loopbaancoach dat ik erg spiritueel ben en ook heel veel intuïtief aanvoel. Ik barstte toen in huilen uit. In eerste instantie begreep ik niet waarom, maar zij legde door die opmerking haar vinger op de gevoelige plek. Ongeveer 14 jaar geleden was ik bezig met het ontdekken van en werken met energie en spiritualiteit. Ik heb een jaar lang me verdiept in hekserij, en werd daarbij online begeleid. Ik merkte dat mijn intuïtie sterk was en ik met energie kon werken, al stond het destijds nog in de kinderschoenen. Ik ben er echter abrupt mee gestopt na de plotselinge dood van mijn vader (12 jaar geleden). Ik wilde niet geconfronteerd worden met zijn energie. Dat het nu na al die jaren toch weer bij mij terugkomt dat ik een sterke intuïtie heb (heel vaak gezegd, en bevestigd door mensen) vond ik bijzonder en ook confronterend. Kennelijk moet ik hier wat mee, als het maar blijft terugkomen in mijn leven. Mijn loopbaancoach raadde mij aan om een intuïtie opleiding te volgen en te leren luisteren naar mijn hart.

Ik heb inmiddels de Intuïtie en Persoonlijke Kracht cursus bij Djoj in Rotterdam afgerond en daar is me duidelijk geworden dat ik door mijn verleden ver ben gaan afstaan van mijn intuïtie en dus ook mijn gevoel. Als ik vertelde aan de docente dat ik het lastig vind om te vertellen wat ik het allerliefste zou willen doen, zegt zij dat dit komt door een trauma waardoor mijn hartchakra geen connectie meer heeft met mijn hoofd. Er vielen heel veel puzzelstukjes op zijn plek toen ze dat zei want zo voel ik het ook. De boxen zijn niet ingeplugd, ik kan het niet verstaan wat mijn hart wil. Ik heb enorme bewondering voor mensen die zo kunnen opnoemen wat ze het liefste willen doen, bij mij blijft het stil,…..
In deze intuïtie opleiding zijn we ook gaan kijken naar het innerlijke kind en je talent,… Bij mij kwam het talent helder zien naar boven volgens mijn docente,….. en ik snap wel hoe ze daarbij komt, maar ik vind dit zelf nog lastig te aanvaarden of te zien…. Daarnaast had ik enkele weken geleden ook een rare droom meegemaakt (die ik ruim 14 jaar geleden ook gehad heb) waarbij ik heel duidelijk een healing krijg in mijn droom en mijn lichaam zweeft….. Dit voel ik nog heel sterk terwijl ik wakker word. Verschillende keren is mij verteld dat dit hulp is vanuit andere werelden…. 

Ondertussen heb ik mijn baan opgezegd, want hier werd ik niet gelukkig. Per 1 januari zit ik thuis en ik heb het idee, dat als ik nu niet met mezelf en mijn energiehuishouding en spiritualiteit aan de slag ga, ik weer in een volgende baan terecht komt waar ik over een paar jaar weer tegen een muur aan loop omdat het weer iets is waar mijn passie niet ligt of ik geen gebruik kan maken van mijn talenten (wat die dan ook zijn). Ik heb besloten op door te gaan met het energiewerk en te starten met een healing-opleiding om nog meer te leren van energieën en om er mee te leren werken. Toch zou ik met behulp van regressietherapie willen kijken naar het talent van mijn ziel, en mijn gekwetste innerlijke kind. Ik denk dat ik het nodig heb om dat kind te leren helen, en weer te kunnen luisteren naar mijn hart. Daarnaast heb ik heel mijn leven lang ook een vervelend onderbuikgevoel gehad als ik kerken of kerkgebouwen in moest. Ik denk dat dit ook met een vorig leven te maken kan hebben en ben dus benieuwd of ik dat dus ook goed aan voel. Wellicht heeft mijn intuïtie wat in mijn huidige leven steeds terugkomt ook een rol gespeeld in mijn vorige levens. Al met al wil ik leren luisteren naar mijn hart, WAAR LIGT MIJN PASSIE? WAAR WORD IK HAPPY VAN…. het vraagstuk waar ik dus al jaren mee worstel…..en jij op je website aangeeft dat je daarbij kan helpen…….

Enkele weken later begin januari 2017 heb ik mijn intakegesprek bij Wendy.
Myst