,

Boek review – Durf te vertrouwen op je gevoel

In mijn aantekeningen van 14 jaar geleden vind ik de titel van de publicatie Durf te vertrouwen op je gevoel van Laura Day. Ik besluit dit boek tweedehands te kopen want ik had het vast niet voor niets opgeschreven destijds.

Samenvatting
Het boek Durf te vertrouwen op je gevoel gaat in op het onderwerp intuïtie. Vaak weten we iets zonder dat we dat kunnen verklaren hoe we dat weten. Dit boek geeft daar de uitleg voor. Voor welke beslissing je ook staat volgens Laura Day speelt onze intuïtie altijd een rol in ons leven. De schrijfster bewijst aan de hand van oefeningen en opdrachten dat iedereen op een productieve wijze intuïtief kan zijn en op zijn/haar intuïtie kan vertrouwen.

Durf te vertrouwen op je gevoel

Het boek moet als een praktisch werkboek gezien worden, waarbij je via diverse opdrachten en oefeningen je intuïtieve waarnemingen vergroot. De opdrachten en oefeningen worden langzaam qua intensiteit opgebouwd en zijn leuk om te doen. Je maakt als het ware een reis door je eigen waarnemingen en intuïtieve vermogens. Tussen de oefeningen door worden duidelijke voorbeelden uit de praktijk gegeven waarin je je als lezer kan herkennen. De schrijfstijl is licht, gemakkelijk en uitnodigend. Recensies geven aan dat deze oefeningen veel verder gaan dan de huis-tuin-keuken testjes in vrouwenbladen. Ikzelf ervaarde dat niet als zodanig. Ik vond de oefeningen leuk om te doen, maar ik merkte geen blijvende vorderingen in mijn eigen intuïtieve vermogens na het maken van de verschillende opdrachten en oefeningen.
Ik begrijp wel dat dit boek bij andere mensen het één en ander naar boven kan brengen, maar voor mij was dit boek te eenvoudig en gedateerd (1996) aangezien ik al andere, meer recentere publicaties over het onderwerp intuïtie gelezen heb. Het is wel een aardig boek om mee te beginnen als je voor het eerst gaat lezen over intuïtie, maar ik zou je niet meer aanraden het speciaal te kopen.

Myst