, ,

Boek review – Children’s Past Lives

Na het lezen van de Engelstalige publicatie Children Who Have Lived Before – Reincarnation Today van Trutz Hardo bestel ik de publicatie van Carol Bowman – Children Past Lives. Carol Bowman is de moeder van de kleine Chase wiens case ook werd besproken in de eerste publicatie en mij kippenvel bezorgde. Carol beschrijft in haar eerste publicatie hoe zij van een huismoeder specialist werd op het gebied van vorige levens bij kinderen.

Samenvatting
Als Chase, de vierjarige zoon van Carol Bowman opeens een onverklaarbare angst voor harde geluiden begint te ontwikkelen, wordt duidelijk dat een angst uit een vorig leven nog steeds voelbaar kan zijn in het huidige leven. Met deze plotselinge angst voor harde geluiden wist Carol zich geen raad tot de bevriende reïncarnatie therapeut het kind in lichte trance brengt en Chase uit zichzelf gaat vertellen over zijn vorige leven als soldaat in de Amerikaanse burgeroorlog. Met het geluid van kanonslagen om zich heen sterft de soldaat in een vuurgevecht. Na het herinneren van dit vorig leven en de omstandigheden waaronder de soldaat gestorven is, verdwijnt de angst van Chase voor harde geluiden. Na de regressietherapie is Chase verlost van zijn angst. Op eenzelfde manier wordt dochter Sarah via een reïncarnatieregressie verlost van haar onverklaarbare angst voor een huisbrand. Verrast door de effectieve en helende werking van deze therapie gaat Carel Bowman op zoek naar meer herinneringen aan vorige levens van andere kinderen.

De resultaten van haar onderzoek zijn verbazingwekkend; op basis van honderden gesprekken met ouders en hun kinderen ontdekt ze een patroon. Gebeurtenissen in vorige levens kunnen bepaalde kenmerken van gedrag bepalen. Soms zijn de gebeurtenissen zelfs een verklaring van bepaalde ziekten. Bij Chase uitte een schotwond in zijn hand in zijn leven als soldaat, tot eczeem op dezelfde plek op zijn hand. Na de herinnering van deze schotwond, geneest de eczeem vanzelf terwijl voorheen jarenlang medische zalf nodig waren voor heling.

Kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar spreken heel vaak spontaan – zonder enige vorm van hypnose of trance – over een vorig leven. In het tweede deel van de publicatie geeft zij ouders op een praktische manier advies. Hoe herken je een herinnering aan een vorig leven van je kind en hoe kun je daar het beste op reageren. Hoe zorg je ervoor dat deze herinnering hetzelfde helende effect oplevert zoals dat voor haar kinderen heeft opgeleverd. In het derde deel van de publicatie gaat ze dieper in op de spirituele verantwoording.

Children's Past Lives

De publicatie leest erg makkelijk weg en case na case word ik meer en meer overtuigd van de effecten van gebeurtenissen uit vorige levens die voort kunnen dreunen in een huidig leven. Ik herken duidelijk het onverklaarbare onderbuikgevoel dat ik heb als ik in een kerk aanwezig ben als niet van dit leven afkomstig zijnde.
Met name de conclusies uit de uitgebreide literatuurstudie die Carol beschrijft geven helder inzicht en ondersteunen de theorie de Carol Bowman in deze publicatie uiteenzet. Het boek geeft echt verschillende voorbeelden van reïncarnatie-herinneringen van kleine kinderen en hoe je hier als ouder mee om kunt gaan zodat deze herinneringen leiden tot prachtige inzichten. De schrijfstijl van de publicatie is erg sensationeel Amerikaans te noemen, maar neem ik graag voor lief aangezien het boek daardoor erg gemakkelijk leest. Ik vind dit boek een echte aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in reïncarnatie in het algemeen, maar zeker ook bij kinderen. Ik heb er in ieder geval een gerust gevoel in dat als mijne kleine man in ene uit zichzelf gaat vertellen over een vorig leven, dat ik daar op een verantwoorde en helende manier mee om kan gaan. Daarnaast helpt dit boek mij inzicht verschaffen in de helende werking van regressietherapie die ik zelf ook ervaarde in de eerste sessie met mijn eigen regressietherapeut.

Myst